top of page

Winst door verlies.

Afgelopen week heb ik een overwinning geboekt dankzij een nacht slaaptekort. Er was een nacht dat ik om 03:00uur nog niet sliep.


De dag erna zou ik in Arnhem werken bij VGZ. Ik vroeg me die nacht af: is dit gezond en zinnig? Nee. Ik zou dan 2x 1,5uur reizen en die tijd kon ik beter benutten. Ook zou ik niet scherp zijn in het verkeer. Noem me truttig maar ik zag dat niet zitten.


Ik wilde mijn team niet teleurstellen. Bewijsdrang en ego zorgden ervoor dat ik tóch dacht te moeten gaan. Mijn keuze: ik heb afgebeld en had alsnog een productieve werkdag. Waarom belde ik af? Ik voelde me veilig genoeg bij mijn nieuwe teamgenoten om dat te doen. En ik ben voldoende in verbinding om te delen dat ik een rotnacht had.


Hier gaat het verkeerd bij veel bedrijven: je moet laten zien wat je waard bent en praat niet snel over privé. Daar brand je mogelijk door op. VGZ heeft gezond werkgeverschap hoog op de agenda staan en dat is merkbaar. Niet alleen is het kantoor een van de gezondste gebouwen van de wereld (top 10), ook is de cultuur gebaseerd op people first.


VGZ heeft de potentie om de gezondste werkgever van NL te worden en ik mag daar bij zijn. Met alles wat ik weet door Keytoe ga ik dat als een feestje ervaren én kunnen helpen in de volgende stappen. Dit weekend ga ik bijslapen.

bottom of page