top of page

Er zit een oplossing in iedereen.

Wanneer je mensen die moeite met betalen hebben ziet als een bolletje op een telraam, dan vind ik je een gebakje. Er zit niet alleen altijd een verhaal achter die mensen en de situatie, er schuilt ook altijd een oplossing in die mensen zelf.


Mid twintig had ik zelf een dikke schuld. Iets met vier nullen, en een 4 ervoor. Die getallen voelden als een onoverkomelijke berg. Dankzij coulance en het meedenken van schuldeisers (ik had geluk) is het toen in anderhalf jaar gelukt om ‘schoon’ te worden. Het moeilijkste vond ik het destijds om de gesprekken aan te gaan en te stoppen met mezelf te verstoppen.


Zelf aan de knoppen kunnen draaien en het verlichten van de incasso-druk waren toen de twee belangrijkste succesfactoren om uit de penarie te komen. Ik had invloed en kon regie terug krijgen. Dit lijkt sterk op elementen van de Doorbraakmethode die Eelke Blokker uitlegt in de podcast die Jaap en ik met hem en Marianne hebben opgenomen.


Iedere organisatie die met schuldenaars te maken heeft zou iets hebben aan de inzichten in deze podcast. Vooral de mensen die moeite hebben met betalen gaan er iets aan hebben als wij meer over ‘hun’ leren. En weet alsjeblieft dat er geen ‘hun’ is. Alleen een ‘wij’. Het kan jou ook overkomen.


Eelke Blokker is een van de sterkhouders achter Instituut voor Publieke Waarden (IPW) (oa betrokken bij het oplossen van het toeslagenschandaal)

Marianne van Thiel-Klomp is voorvechter en verantwoordelijke voor sterk beleid omtrent leden die moeite hebben met betalen bij Coöperatie VGZ.

Jaap de Bruijn is mijn zeer bekwame buddy podcast. ❤️


Luister de podcast hier. https://lnkd.in/ewgWD6Np

Comments


bottom of page