top of page

Verbinding als oplossing in de (ouderen)zorg.

Het tekort aan personeel in de zorg is nijpender dan ooit en groeit verder. Hoe kan het woord ‘verbinding’ daar aan bijdragen?

Door mensen die met pensioen gaan iets te laten betekenen voor hulpbehoevenden. Dat is de insteek van de zogenoemde ‘voorzorgcirkels’: hulp bieden aan ouderen in de buurt. Zo simpel als het klinkt, zo simpel is het concept ook. Toch is de uitvoering niet zo makkelijk gebleken, maar de mensen bewijzen dat het kan. Sociale cohesie ten top.

 

‘Voorzorgcirkels’ is een formule, waarbij ouderen succesvol een beroep kunnen doen op hun omgeving. In onze podcast ‘Nieuwe blik op zorg’ interviewen Jaap en ik Henk Geene over het initiatief dat bij hem begon.

Het is noodzaak vanuit de maatschappij en dit is een van de passende oplossingen voor het personeelstekort in de zorg. Daarom is ook Marjo Vissers te gast, bestuursvoorzitter van Coöperatie VGZ. Zij onderschrijft de noodzaak van dit initiatief en helpt graag mee aan een landelijke verspreiding ervan.

Ik deel het ook met jullie in mijn netwerk. Misschien heb je iets aan het idee en wil of kan je er iets mee in jouw regio.

  

Beluister de podcast op je favoriete podcastplatform zoals Spotify

Comments


bottom of page