top of page

2 keer relevant leiderschap.

Leiderschap, in allerlei vormen heb je het. 10-tallen bijvoeglijke naamwoorden worden ervoor gezet. Er zijn er maar 2 die ik echt belangrijk vind hoewel ik een slechte verstandhouding heb met de ‘hipheid’ van het woord leiderschap. Vooruit, toch mijn voorkeur:


Verbindend + Authentiek.

Twee typen leiderschap die prima met elkaar te verenigen zijn en beiden zijn essentieel voor de komende decennia. Er wordt teveel vanuit heersende systemen en ego’s gedacht terwijl er juist vanuit de échte mens vóór de echte mens zal moeten worden gehandeld. Vanuit echtheid met zuivere intenties. Authentiek dus in mijn ogen (is kwetsbaar ook).


Daarnaast is verbinding cruciaal, want niemand kan de wereld in z’n eentje redden. Niet kapot maken ook overigens, dat is dan weer een troost - ware het niet dat de mensen met een negatieve mindset elkaar sneller lijken te vinden vanuit onvrede. Oproep aan iedereen met ballen en een beetje charisma: verbind je met elkaar. Vanuit hoop en het hart.


Er zijn uitdagingen die ver(!) voorbij corona gaan en die moesten eergisteren al worden aangepakt. Vind je het vaag wat ik zeg? Dat kan best kloppen, dan ben jij ook niet diegene die ik aanspoor. Dan snap je het gewoon nog niet. Zoek me dan eens op, dan leg ik het je uit. Verbinding is onderweg.

Comentários


bottom of page