top of page

Jezelf geven voor de goede zaak.

Shout-out naar mijn collega Sander van der Kraan, die zich (kei)hard maakt om misstanden in het reformatorische onderwijs aan de kaak te stellen. En daarbij loopt hij het risico dat hij zijn directe sociale omgeving kwetst met alle mogelijke gevolgen van dien.


De evolutietheorie werd karikaturaal neergezet, homo’s zouden naar de hel gaan, anders denken werd (letterlijk) bestraft. Hij ageert tegen het feit dat er wél kritisch naar Islamitisch onderwijs wordt gekeken, maar niet naar hetgeen de ChristenUnie en de SGP zich hard voor maken. Terecht punt in mijn opinie!


Ik wist al dat zijn ervaringen ohgv onderwijs erg hoog zaten bij Sander, maar gisteren heeft hij zóveel bereik gecreëerd vanuit zijn hart... allemaal voor de goede zaak: menselijkheid, gelijkwaardigheid.


Met risico voor heftige reacties in zijn directe omgeving. Dit raakt me, maakt me trots én dankbaar dat ik met hem mag werken.

Comments


bottom of page