top of page

Plek. Plaats. Past.

Ben je een chaoot? Blijf een chaoot. Ben je emotioneel? Blijf emotioneel. Ben je snel verveeld? Blijf snel verveeld. Iedereen moet als zichzelf naar kantoor kunnen gaan, en ook alle negatieve eigenschappen mee mogen nemen.


Natuurlijk heeft een organisatie invloed op de vorming van een medewerker. Dat mag ook, zeker als die vorming goed is bedoeld. Zelfontwikkeling is logisch waar gewerkt wordt. Het mag alleen niet zo zijn dat er wordt getornd aan het karakter van iemand.


Het is aan de organisatie om de flexibiliteit in te bouwen om altijd ruimte voor jouw ‘zijn’ te bieden. En jij mag die ruimte ten volste pakken. Je kan alleen op dat laatste worden beoordeeld: of je jezelf helemaal inzet en of daar voldoende positief effect uit voortkomt.


Je kan niet worden beoordeeld op het innemen van een plaats die niet jouw plaats is. Mocht je in een dergelijk geval niet goed uit de verf komen: wees blij dat er een einde wordt gemaakt aan de samenwerking.


Zoek een plek die bij je past zoals je bent. Of een organisatie die je de ruimte biedt om die rol te creëren die bij je past. Voor mij is het vrij makkelijk: als er maar koekjes zijn.

Comments


bottom of page