top of page

Mijn dag kan stuk.

Mijn dag kan stuk. Soms kan mijn dag niet meer stuk. Soms is een dag niet meer heel te krijgen. Dat verschilt per dag, dat geldt ook voor die van jou.


Ik ben onvoorspelbaar. Jij bent dat ook. Wellicht (zeer waarschijnlijk 😁) iets minder wisselvallig dan ik, maar goed. We zijn geen machine. Soms ben ik ‘on top of the world’ en soms ‘lig ik er helemaal af’. Jij wellicht ook.

Het maakt niet uit. Dat moet mogen. Maar is het gangbaar en breed geaccepteerd? Wel in de privé sfeer. Maar zakelijk wordt er in principe van je verwacht dat je altijd je rol pakt.


Als een voetballer uit vorm is dan gaat het daar behoorlijk over in de praat programma’s. Maar het is niet meer dan normaal dat iemand niet standaard hetzelfde niveau haalt. Als een manager even uit vorm is dan gaat het er nooit over.


Maar de manager moet af en toe ook geen manager mogen zijn. Dat maakt het lastig want er zijn functiehuizen. Leiderschap is belegd in een papieren dossier: de governance. Want dat maakt het overzichtelijk. Het is echter een schijnwerkelijkheid. Hij mag er zijn, maar neem m niet te serieus.


Overzichtelijk kan het zijn, maar werken doet het niet voor je. De realiteit werkt beter voor je, wanneer iedereen weet dat iedereen het soms wel en soms niet kan brengen.

Dat geeft ook ruimte voor mensen om soms eens een functie of rol ‘op te stijgen’. Dan stijgen ze ook nog eens boven zichzelf uit en neemt het lerend vermogen toe.


Van zowel het individu als het collectief. En dat start (gek genoeg) bij de acceptatie van de feilbaarheid van anderen.


Dat was het. Zomaar even tussendoor. Doei. Liefs 😘

Kommentare


bottom of page