top of page

Invloed op je invloed.

Je hebt altijd invloed op je mate van invloed. Hoeveel invloed heb jij als ondernemer vandaag op je organisatie?


Bij de start heb je alle invloed, maar die verwatert naarmate er meer collega’s bijkomen. Logisch: 50 collega’s of 5 maakt nogal uit.


Toch valt het me op dat, óók bij Keytoe, de invloed van Patrick en mij (10 jaar geleden oprichters) nog steeds aanzienlijk is. Er wordt gedacht door een groot deel van ons netwerk dat wij de invloed volledig overboord hebben gegooid.


Onzin, we hebben ervoor gekozen om de invloed en het eigenaarschap te distribueren, maar nog steeds merk ik dat het nemen van beslissingen die een strategisch langetermijneffect hebben vaak van Patrick en mij komen.


Is dat erg? Vind ik niet. Iedereen heeft invloed, niet iedereen wil invloed die gevolgen heeft voor tientallen mensen. Ik heb niet te weinig of teveel invloed naar mijn zin. En als de verhouding me een keertje niet bevalt, dan kan ik daar direct iets aan doen.


Ook ik heb altijd invloed op m'n mate van invloed.

Comments


bottom of page