top of page

Dream School.

Allemachtig. Dream school gisteravond.

Een jongen met een heden die lijkt op mijn geschiedenis. Pot(je)dicht van binnen. ‘Emoties zijn niet handig en hij is volwassen dus heeft hij het zelf op te lossen’. Arme vent. Als iedereen maar weet: huilen mag. Er zijn met al je pijn. Wil iemand hem vertellen dat hij niet alleen is? En dat hij er mag zijn zoals hij is, waar en wanneer hij maar wil…? Held. En trots op mezelf waar ik nu ben.

In dezelfde aflevering bedankt een meisje Najib voor zijn openheid en geeft ze hem een compliment voor hoe hij zijn gevecht heeft gewonnen. Slik. Ook die situatie herken ik helaas van dichtbij. En wat een meisje.

Dat zij nou net die andere jongen leuk lijkt te vinden. GTST is er niets bij. En laat dat nou net het programma zijn dat die andere jongen weer liever ziet dan Ben Tiggelaar. Die zijn best deed om verbinding te maken met de klas maar dat deed op inhoud. Zonder zijn eigen kwetsbaarheid mee te nemen en af te zakken naar de groep. Dat werd harder werken dan Najib uiteindelijk deed. Mooie les voor mensen die werken in het onderwijs.

Kijken mensen!! Levenslessen in een super samenvatting.

Wat ik zeg: huilen mag. Dat verbindt. En wie verbindt, die overwint. Die mag zichzelf voortaan overal mee naar toe nemen.

Comments


bottom of page