top of page

Bedrijven zijn niet te geloven.

Mensen willen niet geloven in bedrijven, maar in mensen.


Dat betekent dat je als organisatie een CEO (en leidinggevenden) moet hebben die oprechte relaties aangaan en authentiek de wereld betreden. Als zij niet de verbinding kunnen maken met alle lagen van de samenleving, dan zal je zien dat de organisatie ook eerder boven de samenleving zweeft.


Mensen die tussen de mensen staan, die heb je nodig. Mensen die mét mensen dingen vóór mensen doen. Vertrouwen is gebouwd op verbinding. Heb je die verbinding alleen binnen de 'hogere' kringen, dan verlies je op termijn de steun van de massa. Als leider, als organisatie, als politiek.


Interessant om te kijken of Mark Rutte echt tussen de mensen staat en heeft gestaan in het licht van de toeslagenaffaire. Hij heeft de naam van 'MP van het volk', maar voor iedereen geldt: vertrouwen komt te voet en gaat te paard.


En ik? Ik kan volmondig zeggen dat ik met iedereen goed ga en onderdeel ben van iedereen. Ik was een van die toeslagen-losers overigens, maar wil Mark nog wel een kans geven hoor. Eentje. Wel z'n laatste. Anders denk ik toch: 'Hij was maar een clown'.

Comments


bottom of page