top of page

14 jaar wijs.

Dit is Ian van Gelderen, 14 jaar oud en een lieve mannelijke jongen. Want is dat met 14 jaar een jongen of een man? Anyhow…luister en huiver 😊 Hij zal vanaf nu iedere donderdag een jaar lang met me mee op pad gaan. Naar alles wat ik doe. Gewoon om ‘m met het leven in aanraking te brengen. Als bijzondere schoolstage. Hij hoeft niks te brengen en mag alles nemen. Dat neemt niet weg dat hij al brengt door er gewoon te zijn. En gewoon een beetje anders.

Een paar quotes van het eerste uur dat hij bij me in de auto zat (hier komt je verbazing):

- “Ik sport niet voor mijn ego maar voor m’n zelfvertrouwen”

- “Ik heb niet veel vrienden, maar wel de goede“

- “Afspreken met mensen is ook een vorm van self improvement, maar dat begrijpen niet alle mensen”

- “Ik praat veel met mijn moeder, maar volgens haar niet”

- “Ik heb adhd gebruikt tegen pesten door te zeggen dat het besmettelijk is”

- “Geloven maakt alles makkelijker”

- “Het is niet de leeftijd maar de ervaring die de man maakt”

Ian zit op speciaal onderwijs. Ik snap dat wel want ik vind hem speciaal en bijzonder. In de beste zin van die woorden. Waar een ander denkt: ‘wat heb je aan een 14-jarige’? Denk ik dat ik me gelukkig mag prijzen dat wij elkaar iedere donderdag kunnen inspireren.

Het is een jonge man naar m’n hart. Hij mag er zijn. Net als ieder ander is hij anders. 🙏❤️

Comments


bottom of page